11 de gen. 2012

La Capella Sixtina

Museu del Vaticà

La Capella Sixtina, avui seu del conclave, lloc on els cardenals escullen a un nou Papa, és l’obra en que van participar els tres grans artistes del Renaixement: Miquel Àngel, Rafael i Botticelli.
La volta i especialment El judici final, estan considerades les millors obres de la pintura de Miquel Àngel.

Miguel Àngel Buonarroti va rebre el 1508 l’encàrrec de repintar el sostre de la Capella. Originalment estava pintat com un cel blau amb estrelles daurades. El treball va durar fins el 1512. Gairebé 30 anys més tard, Miguel Àngel va pintar també El Judici Final, sobre la paret de l’altar.

La Capella Sixtina es troba dins el Museu del Vaticà i les cues són llargues per entrar-hi, però realment val la pena poder contemplar aquesta monumental obra d’art. La vista es perd entre les pintures i la sensació és estranya pel fet de trobar-te envoltat per tanta bellesa. Els cossos pintats sembla que surtin del sostre, l’efecte és tridimensional.

El Museu del Vaticà disposa d’una visita virtual d’alta resolució amb música ambiental que val la pena contemplar. Us deixo l’enllaç i espero que ho gaudiu.





3 comentaris:

  1. Fa molts anys que hi vaig anar i, sí, impressiona.

    ResponElimina
  2. La visita virtual m'han encantat. Estic una mica marejada després de donar algunes voltes però... he vist detalls impossibles de veure quan estàs allà.

    ResponElimina
  3. Quadern de mots. gràcies pel teu comentari.

    Olga, espero que ja t'hagi passat el mareig, jaja! La veritat que aquesta visita virtual està molt bé.

    Fins aviat!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...