10 de jul. 2012

La Sagrada Família

Antoni Gaudí (1852 - 1926)


"Un temple, l'única cosa digna de representar el sentir d'un poble, ja que la religió és el més enlairat de l'home", Antoni Gaudí


La setmana passada vaig tenir la gran sort de visitar el Temple de la Sagrada Família. Va ésser una gran experiència. La magnitud d’aquesta obra ja era gran fins ara, però amb la part interior gairebé acabada, la visió que rep el visitant al entrar és impressionant.
Realment Antoni Gaudí va aconseguir el cel a la terra. Amb les columnes va voler donar un aspecte de bosc ple de llum i color, que es filtra a través dels vitralls dels finestrals, donant així una atmosfera de sotabosc que convida al recolliment.
Un temple ple de símbols religiosos on tots els elements tenen un significat espiritual, res és en va.
La combinació de formes geomètriques va ésser la seva aliada en el projecte d’aquest temple. I és aquí on podem observar les helicoides utilitzades per a les columnes que varen esdevenir un tipus de columna nou en la història de l’arquitectura: la columna de doble gir.
Observeu les fotografies i imagineu la bellesa d’observar aquesta meravella amb els propis ulls.Si voleu veure més fotos podeu anar al meu àlbum de Picasa

Si en voleu saber més cliqueu aquí.

Si voleu fer una visita virtual no dubteu en fer-ho aquí.

4 comentaris:

  1. Vaig anar-hi en la jornada de portes obertes. Espectacular. Impressionant. Magnífica. Única.

    ResponElimina
  2. Teologia de la llum. Em sembla una catedral gòtica postmoderna.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...