19 de jul. 2014

La ridícula idea de no volver a verte

"Como no he tenido hijos, lo más importante que me ha sucedido en la vida son los muertos, y con ello me refiero a la muerte de mis seres queridos. ¿Te parece lúgubre, quizá incluso morboso? Yo no lo veo así, antes al contrario: me resulta algo tan lógico, tan natural, tan cierto. Sólo en los nacimientos y en las muertes se sale uno del tiempo; la Tierra detiene su rotación y las trivialidades en las que malgastamos las horas caen sobre el suelo como polvo de purpurina."

Amb aquest inici impactant, que gairebé et deixa sense respiració comença aquest llibre de Rosa Montero. Sorgeix després que l'autora llegís un petit diari de Marie Curie i segurament se sentís identificada amb ella. Feia tres anys que havia perdut la seva parella i al igual que Marie Curie, havia viscut la soledat i la buidor que deixa un ésser estimat. Però segurament també es va sentir identificada en la seva persona com a dona lluitadora, valenta i admirada.

Marie Curie va enviudar als 39 anys, després de 10 anys de matrimoni. Sembla ser que Pierre Curie va caure al carrer i el va atropellar un carro de cavalls, segurament degut al seu delicat estat de salut possiblement pels efectes de la radioactivitat.

A través de l'apassionant vida de Marie Curie, Rosa Montero entrellaça part de la seva vida a partir de reflexions, records i sentiments. Vol ser una mena d'autobiografia escrita de manera molt original. Essent sense voler ésser.

Però aquest llibre no és només una reflexió sobre la pèrdua i el dol, sinó que és sobretot la vida de Marie Curie, i a partir d'ella sorgeixen altres temes també molt interessants, com els perjudicis de la dona, l'amor i la vida.
És un llibre que tot i ser una mica trist conté molta bellesa i sobretot molt optimisme, malgrat el tema central sigui la mort d'un ésser estimat, ja que és també un llibre que a partir de la pèrdua dóna sentit a la vida. 
La senzillesa amb què està escrit dóna un aire íntim que aconsegueix una gran connexió amb el lector. Un llibre diferent i molt recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...