18 de set. 2011

El jardí de la genialitat

Chillida-Leku, Hernani

El museu Chillida-Leku va complir 10 anys, el passat 2010, i després del seu aniversari va esdevenir també el tancament al públic. Ara només es podrà visitar en la intimitat, de manera privada, i per a l’estudi i la investigació. És una llàstima que un museu tan ple de bellesa tanqui les seves portes al públic. En ell l’autor va aconseguir fer realitat un dels seus somnis “Un día soñé una utopía: encontrar un espacio donde pudieran descansar mis esculturas y que la gente caminara entre ellas como por un bosque” i va integrar la seva obra amb la naturalesa. Quaranta escultures exposades a l’aire lliure, en un jardí de 12 hectàrees, junt al casalot Zabalaga on s’exposen les seves obres de menor format.

L’any 2006 vaig tenir la sort de poder visitar-lo i el seu record encara és viu dins la meva memòria. La sensació experimentada caminant entre les seves escultures és indescriptible. És un lloc per pensar, un espai ple de pau i tranquil·litat. El diàleg entre la seva obra i la natura està totalment aconseguit. Veure les escultures en un dia de sol o un dia de pluja canvia totalment, la llum és diferent, les ombres són diferents, tot es transforma. En aquest meravellós jardí l’autor transmet a l’observador l’essència de la forma i l’espai atrapada en les seves escultures. Chillida treballa el concepte de buit de manera excepcional, utilitzant les formes tridimensionals per aconseguir donar una nova dimensió als materials emprats en la seva obra.







2 comentaris:

  1. Hola Lluna!
    He tafanejat una mica per aquest bloc i, la veritat, m'ha agradat força. És una llàstima que hagin tancat el Chillida Leku. Tot i que he anat diverses vegades cap al nord, no he tingut mai l'oportunitat de visitar aquest espai escultòric. Què hi farem! T'afegeixo a la meva llista de blocs.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...