14 de nov. 2011

El bosc pintat

El bosque de Oma (Bizkaia)

Prop de la localitat de Kortezubi (Bizkaia) trobareu el Bosque pintado o Bosque de Oma. S’hi arriba caminant, des del lloc on s’ha de deixar el cotxe fins el bosc, durant 2 o 3 quilòmetres per un camí amb força pujada (uns 40 minuts). És l’obra del pintor i escultor Agustín Ibarrola, iniciada el 1982 i realitzada pintant en els troncs dels arbres figures humanes, formes geomètriques,... que representen la situació social, els ulls dels avantpassats, la llum del bosc,... És una expressió del land art, que va ser una corrent creativa de finals dels anys seixanta, que té com a finalitat utilitzar el paisatge com a suport artístic per tal de fusionar el treball de l’artista amb la naturalesa.
 

Al anar caminant pel bosc les figures que ens anem trobant es creen i composen davant dels nostres ulls. A vegades un sol arbre ens mostra una figura, però altres vegades és necessari col·locar-se en un punt concret per poder observar una composició realitzada amb diversos arbres. I, a més, a vegades, la percepció de les figures es transforma depenent del punt de vista des d’on s’observi. Per tant l’artista va voler aconseguir que el visitant sigui el protagonista de la seva obra. Es tracta doncs, d’una obra molt original i d’excepcional bellesa. Caminar per aquest bosc és com fer-ho a través d’un bosc encantat. Els personatges apareixen de cop, els ulls et miren, els colors t’atrapen.




2 comentaris:

  1. Gràcies per aquesta indicació. N'havia sentit parlar però ara he quedat fascinat...

    ResponElimina
  2. Val la pena visitar-lo i millor fer-ho coneixent el significat de les 47 figures que hi va voler representar l'artista. Jo no ho vaig fer per desconeixement, però amb més informació segur que encara es pot gaudir més.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...