26 d’abr. 2012

Sukkwan Island


Ambientat en una illa deserta i salvatge d’Alaska. Una terra inhòspita, solitària i freda. Allà transcorre aquesta història difícil de pair. Amb un estil directe, breu i concís.
Un llibre que parla de les relacions entre un pare i un fill. Ens presenta un pare, Jim, com a un adult irresponsable, que no veu sortida a la seva vida i actua com un infant, deixant anar totes les seves frustracions sobre el seu fill adolescent, Roy. Un noi indecís, atrapat entre l’amor i l’odi per aquest pare dèbil i egoista, que portarà fins el límit aquest infinit egoisme.

Un pare i un fill que s’instal·len en una cabanya on volen passar un any en absoluta soledat per recuperar un temps perdut i estrènyer lligams entre ells, sobrevivint a les inclemències del temps, a la gana i a les incomoditats. Però el dia a dia es fa cada vegada més difícil d’aguantar. Roy escolta totes les nits plorar el seu pare i s’esforça per entendre un pare que no coneix.

Una novel·la dura i impactant, que no deixa indiferent a ningú. Atrapa des del primer moment i va augmentant el nivell d’angoixa i claustrofòbia de la primera part per acabar en un desenllaç tràgic i terrible a la segona part, amb un final molt apropiat a la història.

Tot i tractant-se d’una història poc creïble, segons les paraules del mateix autor té molt d’autobiogràfica. En la presentació del llibre ens ho explica:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...